Jump to content
Sign in to follow this  
lachenal74693

Line Numbers In Easyabc

Recommended Posts

In EasyABC, in the 'ABC code' window (bottom right), there are line numbers

shown at the left hand edge of this window.

 

These line numbers have suddenly trransformed themselves into a tiny font

in my installation. No input from me!!! Anyone have any idea how to get these

back to a readable size?

 

Adjusting the editor font does not seem to work - it only affects the ABC code

itself.

 

Thank you.

 

Roger

Edited by lachenal74693

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odd. I’m using v. 1.3.5 on a Mac and have never seen line numbers, except in error messages.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odd. I’m using v. 1.3.5 on a Mac and have never seen line numbers, except in error messages.

I'm not sure they were there on that version. The new ones have it. Check sourceforge for newer ones.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In EasyABC, in the 'ABC code' window (bottom right), there are line numbers

shown at the left hand edge of this window.

 

These line numbers have suddenly trransformed themselves into a tiny font

in my installation. No input from me!!! Anyone have any idea how to get these

back to a readable size?

 

Adjusting the editor font does not seem to work - it only affects the ABC code

itself.

 

Thank you.

 

Roger

What computer and version of EasyABC?

Share this post


Link to post
Share on other sites

What computer and version of EasyABC?

 

It's an Asus VivaBook running Windoze 10. The version of EasyABC is 1.3.7.6.

 

I've attempted to atttach a partial screen-shot showing the problem.

 

I should add that I've seen the same behaviour on other machines running

W7, and also with earlier versions of EasyABC. I only mentioned it now because

I finally had a sense of humour failure about this problem.

 

Roger

 

0649: Edited to correct EasyABC version number...

post-11382-0-64737200-1494653516_thumb.jpg

Edited by lachenal74693

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have EasyABC version 1.3.5 edit to add: it does not show line numbers.

 

I tried downloading the current version 1.3.7.6 and Norton Antivirus removed it as unsafe!!

The report does say the risk is medium, but still I have rarely encountered a program which my antivirus software removed.

 

This is the screenshot showing the details:

 

Filename: windowseasyabc-1.3.7.6.exe

On computers as of
13/05/2017 at 21:33:28

Last Used
13/05/2017 at 21:35:31

Startup Item
No

Launched
No

Threat type: Insight Network Threat. There are many indications that this file is untrustworthy and therefore not safe
____________________________
windowseasyabc-1.3.7.6.exe Threat name: WS.Reputation.1
Locate

Few Users
Fewer than 100 users in the Norton Community have used this file.

Mature
This file was released 5 months ago.

Medium
This file risk is medium.
____________________________
Source: External Media

Source File:
windowseasyabc-1.3.7.6.exe
___________________________

File Actions

File: desktop\ windowseasyabc-1.3.7.6.exe Removed
____________________________
File Thumbprint - SHA:
724cb525fc336f604901e5abd9e3bae5e548dd76909994a09d141e7bc45b5f3c
File Thumbprint - MD5:
f84cfd93b6f7c8412525cf17734948cf

Edited by John Wild

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have EasyABC version 1.3.5

I tried downloading the current version 1.3.7.6 and Norton Antivirus removed it as unsafe!!

The report does say the risk is medium, but still I have rarely encountered a program which my antivirus software removed.

...

 

Hmmm! Interesting.

 

As it happens, I have archived copies of 1.3.5 and 1.3.7.1 on my (old) W7 machine, as well as 1.3.7.6.

 

1.3.5 does not seem to display line numbers at all (which possibly ties in with another poster, reporting

no line numbers on his Macintosh).

1.3.7.1 and 1.3.7.6 both display line numbers - in a readable size (same size as the ABC code in the

code window). [I have two other W7 machines running 1.3.7.1 where I have seen these small line

numbers - Oh, what fun we're having!!!]

 

I think I may copy the 1.3.7.1 version across to the W10 machine and see what happens.

 

As far as I can see, the only difference between 1.3.7.1 and 1.3.7.6 which 'affects' me is that 1.3.7.6

has a tick-box which allows one to follow the toon as it plays - the heads of the notes flash red as the

notes are played. Sorta useful, but absolutely not essential...

 

Another of life's little mysteries, destined to remain unexplained, probably...

 

I think I'll just pretend it never happened...

 

Roger

 

LATER: I now see I also have a copy of 1.3.7.4 on one of my machines - that one shows the line

numbers in a readable size also...

Edited by lachenal74693

Share this post


Link to post
Share on other sites

For what it's worth, I'm running v. 1.3.7.0 on a macbook and I've just realised it does show line numbers. I'm pretty sure this was a new feature when I last updated. (probably last year)

 

Adrian

Share this post


Link to post
Share on other sites

EasyAbc may just not have been seen often enough by Norton to gain sufficiently high reputation; email them and question the blacklisting. That is exactly what I did with EasyAbc being blocked by Avast, so if you're running Avast and download EasyAbc without problems, you're welcome.

 

I can certainly see the argument that AV is better blocking something it doesn't recognise, particularly from somewhere like SourceForge, rather than letting it through by default!

Edited by Steve Mansfield

Share this post


Link to post
Share on other sites

As regards the original question,

 

If on the menu you go

Settings >> Cold Restart

 

 

That will clear any customisations you've made including accidental ones.

 

If that fails it's a full uninstall and reinstall.

 

If the font is still tiny after doing all that, it might be that another program on your machine has updated the font that both EasyAbc and the other mystery program use - and, quite frankly, good luck tracking that one down!

Share this post


Link to post
Share on other sites

...If on the menu you go

Settings >> Cold Restart...

 

...you fix the problem!!! I thought I had tried that one - clearly, I hadn't...

 

Thank you very much!!!

 

Roger

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×